15,23 zł
15,23 zł
14,70 zł
14,70 zł
14,18 zł
14,18 zł
16,80 zł
16,80 zł
Producent
Cena
-
od
do
W naszej ofercie posiadamy trzy typy naturalnej mąki żytniej.
- typ 580, jest to jasna, drobno-mielona mąka z przeznaczeniem do wypieków jasnego chleba żytniego , bułek itp. Typ mąki zbliżony jest parametrami do innych dostępnych na rynku w typie 500.
- typ 720 tzw. chlebowa/ żurkowa jest to jasno-ciemna, drobno-mielona mąka z przeznaczeniem do wypieków chleba, zakwasu chlebowego itp.
- typ 2000 tzw. razowa jest to ciemna, grubo-mielona mąka z przeznaczeniem do wypieków ciemnego chleba itp.
Mąka żytnia typ 2000 - 1kg prosto z młyna
Mąka żytnia razowa typ 2000 otrzymywana jest z pełnego przemiału całych ziaren żyta. To mąka pełnoziarnista, podczas procesu produkcji zostały w niej zachowane najcenniejsze wartości odżywcze. Mąka zawiera sporą ilość cennego dla organizmu błonnika, który przyspiesza eliminację resztek niestrawionego pokarmu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 2000 - 2kg prosto z młyna
Mąka żytnia razowa typ 2000 otrzymywana jest z pełnego przemiału całych ziaren żyta. To mąka pełnoziarnista, podczas procesu produkcji zostały w niej zachowane najcenniejsze wartości odżywcze. Mąka zawiera sporą ilość cennego dla organizmu błonnika, który przyspiesza eliminację resztek niestrawionego pokarmu
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 2000 - 5kg prosto z młyna
Mąka żytnia razowa typ 2000 otrzymywana jest z pełnego przemiału całych ziaren żyta. To mąka pełnoziarnista, podczas procesu produkcji zostały w niej zachowane najcenniejsze wartości odżywcze. Mąka zawiera sporą ilość cennego dla organizmu błonnika, który przyspiesza eliminację resztek niestrawionego pokarmu
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 580 - 5kg ze 100 letniego młyna
Najczęstsze zastosowanie mąki żytniej typ 580 to wypiek chleba żytniego. Mąka żytnia typ 580 ma jasno żółty kolorem z widocznymi ciemniejszymi drobinkami pozostałymi po zmieleniu zboża. Powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. Ta nie przesiewana mąka, zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 580 - chlebowa jasna - opakowanie 1kg
Najczęstsze zastosowanie mąki żytniej typ 580 to wypiek chleba żytniego. Mąka żytnia typ 580 ma jasno żółty kolorem z widocznymi ciemniejszymi drobinkami pozostałymi po zmieleniu zboża. Powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. Ta nie przesiewana mąka, zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 580 - chlebowa jasna - opakowanie 2kg
Najczęstsze zastosowanie mąki żytniej typ 580 to wypiek chleba żytniego. Mąka żytnia typ 580 ma jasno żółty kolorem z widocznymi ciemniejszymi drobinkami pozostałymi po zmieleniu zboża. Powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. Ta nie przesiewana mąka, zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 720 - 1kg prosto z młyna
Mąka żytnia typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka żytnia typ 720 doskonałe nadaje się do wypieku chleba żytniego, bardzo często wykorzystuje się ją do przygotowania zakwasu na żur.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 720 - 2kg prosto z młyna
Mąka żytnia typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka żytnia typ 720 doskonałe nadaje się do wypieku chleba żytniego, bardzo często wykorzystuje się ją do przygotowania zakwasu na żur.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 720 - 5kg prosto z młyna
Mąka żytnia typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka żytnia typ 720 doskonałe nadaje się do wypieku chleba żytniego, bardzo często wykorzystuje się ją do przygotowania zakwasu na żur.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni