Mąka żytnia typ 720 - 2kg prosto z młyna
Mąka żytnia typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka żytnia typ 720 doskonałe nadaje się do wypieku chleba żytniego, bardzo często wykorzystuje się ją do przygotowania zakwasu na żur.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka 00 Caputo PIZZERIA 5kg - Włoska
Caputo - Pizzeria, mąka pszenna do pizzy typ "00" 5kg
Oryginalna Włoska mąka pszenna do pizzy. Charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Wysoce elastyczna, całkowicie wyczyszczona. Mąka idealna do klasycznej pizzy neapolitańskiej ciasto jest puszyste i lekkie.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Mąka pszenna typ 500 - 5kg prosto z młyna
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Mąka orkiszowa typ 750 - opakowanie 1kg
Mąka orkiszowa typ 750 to produkt, powstający w procesie przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Jest to mąka zawierająca gluten, który jest dobrze przyswajalny przez organizm. Dodatkowo razowa mąka orkiszowa to źródło witamin i minerałów
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Mąka żytnia typ 580 - 5kg ze 100 letniego młyna
Najczęstsze zastosowanie mąki żytniej typ 580 to wypiek chleba żytniego. Mąka żytnia typ 580 ma jasno żółty kolorem z widocznymi ciemniejszymi drobinkami pozostałymi po zmieleniu zboża. Powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. Ta nie przesiewana mąka, zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni